JS Bin

МОДНИЙ СЛОВНИК
BOLF.UA

Мода приховує в собі безліч таємниць і загадок. Але для нас це не магія. Ми відкриємо Вам всі секрети хорошого стилю. У нас ви знайдете відповіді на всі інтересуючи Вас поняття і визначення, які існують у світі моди.

Що таке ПАШІ? Як з'явилася куртка ХАСКІ? У чому полягає феномен культових ЧІНОС? Досить відкрити наш модний словник BOLF.UA який постійно оновлюється щоб дізнатися, які тенденції будуть превалювати в найближчому сезоні, як Must-have, повинен закріпитись у Вашому гардеробі, щоб виглядати красиво, стильно і сучасно. Під кожною буквою ховаються терміни і назви, завдяки яким ми проводимо вас за лаштунки модних casual, street, elegant, sport&active. Завдяки цьому, ви будете робити усвідомлений вибір при створенні вашого індивідуального образу.

Надихай себе щодня і тільки тут, тому що наш Модний словник регулярно поповнюється.

Баггі

Штани баггі (англ. baggy - вайлуватий) — брюки за характерним мішкуватим силуетом, що відрізняються низькою посадкою. У 90-х джинси моделі «баггі» в основному носили шанувальники музичних стилів R&B & hip-hop, часто надягаючи їх настільки низько, що ставало видно спідню білизну.

Biker boots

Черевики мотоциклістів, хижі і неймовірно стильні, натхненні стилем байкерів, в одязі на мотоциклах. Мають міцну підошву, довге халява за щиколотку, вони на шнурівці або блискавки, можуть бути додатково прикрашені ременями і шипами. Всупереч тому, що передбачає назва, ці черевики зовсім не обов'язково повинні підходити для їзди на мотоциклі, але і з успіхом проявляють себе в ефектних міських стилізаціях. Взуття цього типу полюбили чоловіки і жінки, які хочуть виділитися.

Білетна кишеня

Невелика кишеня піджака, розміщена на висоті правого стегна, колись, як випливає з назви, призначена для зберігання залізничних квитків.

Толстовка з капюшоном

У слова «толстовка» є кілька синонімів: худі, кенгурушка. Слово «худі» зросла з слова hood, капюшон – так назвали кофту з капюшоном. У сімдесяті роки худі носили прихильники хіп-хопу і вуличні репери. Худі довгий час були улюбленим одягом хуліганів. У дев'яності худі полюбилися скейтерам та рейверам, які носять їх і зараз, разом з вузькими скинни і слипонами. Худі майже у кожного з нас асоціюється з американським стилем в одязі. Дійсно, худі особливо припало до вподоби жителям Нью-Йорка, які ховалися від колючих поглядів і натовпів людей під капюшоном. Мизантропически налаштовані підлітки також відправлялися на Коні-Айленд, знаменитий парк атракціонів на острові, де годинами дивилися на океан, загорнувшись у теплі худі і не помічаючи солоних бризок і сильного вітру.

Штани карго

Існує думка, що стилістика «карго» народилася з стилю мілітарі. Частково це так. Стиль карго як окрема гілка стилю мілітарі в останні роки дуже динамічно розвивається. Кишені вже часто не несуть функціонального навантаження, і існують, в основному, лише як елемент дизайну. Тим більше, що стиль мілітарі і карго вже давно розбурхують уяву дизайнерів, що працюють в стилі casual. Цей одяг може одягатися і на пікнік, і на зустрічі без краваток, і в багатьох інших випадках.

Куртка Бомбер

Бомбер - це коротка куртка на блискавці, з еластичними вставками-гумками, з манжетами. Ширина резинки, пришитої до низу бомбер куртки, становить до 20 сантиметрів. Бомбер куртку можна зустріти з вовни, нейлону, шкіри і багатьох інших матеріалів. Бомбер може бути з коміром, як правило, з еластичної вставки, або без нього. Спочатку ця куртка була предметом суто чоловічого гардеробу. З часом бомбери перейшли в розпорядження і протилежної статі, ставши одягом у стилі унісекс. Бомбери можна сміливо носити з джинсами. Спортивний шик вам забезпечений. Бомбери відмінно виглядають і з сукнями і туфлями на підборах. Світські левиці облюбували цей предмет одягу, і дуже часто одягають його на різні заходи саме з сукнями.

Бушлат (куртка двобортна/пальто)

Популярна куртка/пальто відома також під ім'ям бушлат і, як і багато елементів чоловічого гардероба, бере свій початок з армії, а конкретно – з військово-морського флоту. Знаки характерні до бушлата це застібка на 2 ряди гудзиків, 2 кишені спереду, великі лацкані і високий комір. Самий класичний бушлат має темно-синій колір і являє собою ідеальний варіант для холодних днів у році. Зручна і дуже стильна куртка двобортна ідеально вписується в стиль casual і smart casual.

Нагрудна кишеня

Невелика кишеня, розташована на грудях чоловічого піджака. Використовується для розміщення в ньому паші – невеликих розмірів, складеної, декоративної хустки.

Дафлкот

Дафлкот (англ. duffle coat) — однобортне пальто прямого силуету довжиною три чверті з щільної вовняної тканини з капюшоном. Це єдина модель класичного пальто з капюшоном, яке випускається з 1890 року. Популярність дафлкота почалася в британському військово-морському флоті, де верблюжого кольору дафлкот був зимовою формою одягу в Першу світову війну. У Великобританії дафлкот також називають «монтикот» по імені британського фельдмаршала Другої світової війни Бернарда Монтгомері, який носив дафлкот. Дафлкот користується популярністю у Франції і Великобританії. Дафлкот входить в молодіжний гардероб, його люблять люди мистецтва, студенти та інтелектуали.

Петлиця

Петлиця — проріз або нашивная петля на верхньому одязі, лацкані піджака. Спочатку використовувалася для застібання бортів (наприклад, піджака), потім ґудзик з іншого боку пришивати перестали, а в петлицю стали вставляти квіти на святах, та інші прикраси або знаки відмінності. В даний час, в основному, використовується для носіння бутоньєрки на весіллі.

Button down

Сорочки button down відрізняються від інших особливим кроєм, м'який комір пристебнутий ґудзиками.

Вона була популяризована американською компанією Brooks Brothers, після того, як один з її власників, під час англійської матчу з поло, надихнув себе незвично зафіксованими коміром сорочки гравців.

Сорочка "Botton Down" назавжди увійшла в канон чоловічої моди по всьому світу, прекрасно виправдовує себе в образах casual і semi-formal.

Топ-сайдери

Топсайдеры (англ. «topside» — на палубі) – туфлі на товстій рифленій підошві білого кольору зі шнурком, що проходить по задній частині і закінчується на підйомі стопи. Є різновидом мокасин і вважаються взуттям для яхтингу і морських прогулянок. Важливе правило, з яким доведеться рахуватися, як тільки у вашому арсеналі виявиться пара топсайдеров, – їх не можна носити зі шкарпетками. Шкіра, з якої роблять топсайдеры, досить м'яка і податлива, щоб обійтися без шкарпеток і не натерти мозолів. Але якщо ви наполягаєте і приводите в приклад аргумент про правила гігієни, пропонуємо компроміс у вигляді зовсім коротких шкарпеток "стопки" (тримаються в буквальному сенсі тільки на пальцях і п'яті), які залишаться повністю непоміченими стороннім поглядом. Якщо піти на поступку зі шкарпетками, в іншому вам буде надана повна свобода. Носіть топсайдеры з чим заманеться: зі строгими шортами, з плавальними шортами, з джинсами, брюками чінос або карго, навіть з костюмом (але це тільки при наявності самоіронії). З верхом ще простіше: футболки, поло, сорочки, светри, блейзери – все можна надіти з топсайдерами і не пошкодувати. Якщо, звичайно, не заявитися в такому вигляді на вручення премії GQ «Люди року».

Імператорський комір

Тип коміра, використовуваного в сорочках під фрак, високий, жорсткий, комір-стійка.

Чінос - Сһіпоѕ(англ.)

Штани чінос — це вільні м'які штани з міцної легкої бавовни або льону. Штани вже давно стали альтернативою звичайним джинсам. І в цьому немає нічого дивного, адже штани чінос точно так само, як і джинси, поза часом, вони утилітарні, дуже зручні і практичні. Вони вільно сидять, штани не сковують рухів. Чінос точно так само, як і джинси, можна носити з черевиками, з кедами, з сорочками, з футболками, в офіс, або навіть на вечірку. У Сполучених Штатах chinos вважаються більш офіційним предметом одягу, ніж джинси, але більш неофіційними в порівнянні з брюками з вовняної фланелі або костюмом.

Бейсболка

Бейсболки настільки міцно увійшли в наше повсякденне життя, що нам важко уявити собі життя без них. А ось як і коли, а найголовніше де з'явився цей головний убір знають далеко не всі. Історія її появи бере свій початок у далекій Америці. А з'явилися вони в період масового захоплення американського населення бейсболом. Звідси і така назва. Можна навіть припустити, що з'явився цей головний убір випадково, як необхідність у зміні екіпіровки гравців. Вся справа в тому, що бейсболистам дуже часто доводилося виступати під палючим сонцем. Це створювало масу неприємних відчуттів, тому змусило компанію "New Era" винайти спеціальний головний убір, який би охороняв голову гравця від прямих сонячних променів. З часом бейсболка стала не просто головним убором, а частиною гардероба будь-якого модника і модниці. Потім стали з'являтися різні моделі цього головного убору, орієнтовані не тільки на молодь, але й старше покоління. До слова сказати, ця кепка настільки полюбилася у всьому світі, що її можна знайти в гардеробі не тільки спортивних уболівальників, але і у бабусь і дідусів, мам і тат, підлітків і навіть маленьких дітей.

Еспадрільї (англ. espadrilles)

Еспадрільї (англ. espadrilles) – легке літнє взуття на підошві з мотузки (зазвичай з джуту). Верх взуття виготовлено з полотну або бавовни, іноді зі шкіри, замші, льону, деніму. Еспадрільї носять на босу ногу, без шкарпеток. Еспадрільї завжди були універсальним взуттям, яке носили як чоловіки, так і жінки. Сучасні моделі зберегли від традиційного взуття іспанських селян тільки плетену підошву і назву. Сучасні чоловічі еспадрільї менше змінилися з часом: більшість моделей мають джутову прогумовану підошву, тканинний верх і вставку з каната на миску. Також зустрічаються моделі зі стрічками або шнурками, облягаючі ногу навколо щиколотки і вище. Чоловіки носять еспадрільї з шортами, світлими брюками і легкими сорочками.

Field jacket

Історія M65 сходить до польової куртці M-1943 часів Другої світової війни. M-1943 надійшла у війська в 1944 році, її перше широке застосування довелося на операцію з десантування американських парашутистів під Арнемом в 1944 році. У 1950 році на її основі була створена модель M-1950, у якої були додані внутрішні кнопки для знімної підкладки. У 1951 році була створена модель M-1951, в якій були додані передні кнопки на клапані застібки-блискавки та кнопки на клапанах кишень. Нарешті, на основі M-1951 в 1965 році була розроблена модель M65. Вона стала позиціонуватися як «польова куртка для холодної погоди» (англ. Coat, Cold Weather, Field), колір оливковий, сірий OG-107 (olive drab). Пізніше були розроблені інші варіанти забарвлень і камуфляжу (лісовий, пустельний, в'єтнамський камуфляж «тигрові смуги», чорний, синій та інші). Зміни не торкнулися основних деталей конструкції куртки. Польова куртка М65 широко застосовується в сучасних арміях світу і понині. Вона послужила основою для багатьох комерційних моделей стилю мілітарі. Неважко здогадатися, що M-65 може відмінно виглядати з речами з деніму або звичної парою з картатої сорочки і штанів чінос. Її можна недбало і накинути на костюм — причому, майже будь якої ціни і строгості. Загалом, варто пам'ятати лише одне: ця куртка з військового світу речей, тому і в гардеробі вона підкоряється законам цієї естетики: не вимагає ретельного сполучення з рештою одягу, але зате перетягує на себе досить багато уваги (саме тому, одягаючи її, інші мілітарі-речі варто залишити вдома). Взуття до цієї куртки теж підійде практично будь-яке, крім, мабуть, найбільш серйозних оксфордів, лакованих туфель та інших надто суворих варіантів, а доречніше всього виглядатимуть кросівки і грубі шкіряні черевики.

Фланелева сорочка

Здавалося б, давно списані в утиль чоловічі фланелеві сорочки повинні залишитися в історії, але ні, зараз вони переживають другу молодість. Ще б, по-перше, клітина ось вже кілька сезонів знаходиться на піку популярності, і вже здається малоймовірним, що вона коли-небудь перестане бути актуальною. По-друге, матеріал такої сорочки м'який і приємний на дотик, а, крім того, зберігає тепло. Тому вона знов зайняла місце незамінного предмету в чоловічому гардеробі. На сьогоднішній день, вони міцно закріпилися в повсякденному гардеробі. І особливо затребувані в холодну пору року. Фланель підходить як при відпочинку на природі, так і для прогулянки по місту. Її можна надіти на голе тіло, а можна додати багатошаровості в свій наряд, підхопивши під низ футболку або накинувши зверху вовняний кардиган. Рукава сорочки можна застебнути, а можна добитися ефекту легкої недбалості, закатавши до ліктя. Нарешті, таку сорочку можна заправляти в штани, а можна носити навипуск.

Гудзик

Чому не потрібно застібати нижній гудзик на піджаку? В офіційній обстановці піджак застебнутий. У застебнутому піджаці слід входити в квартиру до знайомих, у ресторан (особливо в присутності жінки), в кабінет на нараду, у глядачеву залу театру. Піджак повинен бути застебнутий, якщо ви сидите в президії за столом або виступаєте з доповіддю. Те ж саме — під час танцю. Розстебнути ґудзик піджака можна під час вечері чи сидячи в кріслах театру. Нижній ґудзик піджака ніколи не застібають.

Hai

Вид коміра. Відомий також під назвою spread. Має гострий і не довгий кут.

Висока мода - Haute Couture(франц.)

Висока мода - Haute Couture (від кутюр),сегмент фешн-ринку, висока майстерність швейного мистецтва, ексклюзивні моделі, вироблені самими знаменитими дизайнерами і Модними будинками.

HRH

Вид коміра на фраковых сорочках, це якесь проміжне рішення між відкладним коміром і стійкою, HRH (англ., означає "Його Величність") свою назву отримав завдяки принца Едварда VII – цей комір і був як раз для нього призначений.

Хаски куртка - Husky

Стьобана куртка Хаскі - це неодмінний елемент сучасного міського стилю. Тепла, легка, функціональна куртка - поєднує в собі переваги сорочки і піджака, ідеально підходить для міжсезоння.

Класична, куртка, з характерним ромбоподібним стібком Chevron, а її підкладка-це армований і стислий поліестер.

Завдяки цьому ідеально підходить для використання в подорожах. Її можна стиснути в клубок, а потім одягати без прасування.

Джинси

Джинси — предмет повсякденного одягу (штани) з щільної бавовняної тканини, з проклепані стиками швів на кишенях. Вперше виготовлені в 1853 році Ливаем Страуссом в якості робочого одягу для фермерів, так званих реднеків. Спочатку джинси шили з конопляної парусини англійського або американського виробництва, значно подешевшала через занепаду вітрильного флоту. Саме завдяки цьому матеріалу джинси завоювали славу виключно міцною одягу. Надалі конопля була витіснена бавовною, і до початку «джинсової революції» в світовій моді (1960-ті роки) конопляна тканина вже масово не застосовувалася в їх виробництві.

Джоггери

Що таке штани-джоггеры? Джоггеры – це брюки прямого покрою і напіввільного облягання, штанини яких закінчуються гумкою. У чоловічих моделях такі штани завжди шиють зі стандартною висотою лінії талії, чого не можна сказати про розташування крокового шва. Воно може змінюватися від стандартного до заниженої, але не більше, ніж до середини стегна. Окремої згадки заслуговує гумка внизу штанин. Для джоггеров вона – характерний елемент. Але ось її виконання може бути різним. Класичним варіантом виступає тонка смуга її, розташована під тканиною штанів. Але, розглядаючи фото лукбуков, можна помітити, що дизайнери використовують різні прийоми для декорування низу: широка трикотажна, еластична стрічка або драпірування тканиною знову-таки широкою смугою гумки. Саме цей елемент і позначає, наскільки джоггеры можуть бути віднесені до напрямків Casual або спорт-шик. Що ж стосується тканинного виконання, то сучасні чоловічі штани-джоггеры в більшості випадків кроять з щільної бавовни. Такі моделі ідеально вписуються в повсякденний гардероб. Але при цьому досить часто можна зустріти варіанти, пошиті з льону, трикотажу, байкової тканини і навіть деніму. А для любителів експериментувати пропонуються моделі навіть зі шкіри.

Kent

Кент - цю модель також зараховують до класичних. Відкладний комір, з більш довгими і гострими кінцями, ніж у класичного. В застебнутому вигляді утворює гострокутний трикутник. Сорочка з таким коміром, як і дві перші моделі, універсальна, ніколи не виходить з моди, і чудово поєднується з краваткою і діловим костюмом будь-якого покрою, єдине, вузол краватки не повинен бути дуже масивним. Європейці вважають, що ця модель не Кент, а Оксфорд (оксфордське вістря) і позначають її – Oxford Point Collor.

Прорізна пряма кишеня

Самий популярний тип кишень чоловічих піджаків, обрізна проста кишеня з'являється у версії з клапаном (більше спортивних і casual піджаках) або без (більш офіційна версія).

Коса прорізна кишеня

Кишені розміщені по косій, з'явилися спочатку в піджаках для верхової їзди, а її похилене положення значно полегшувало доступ до кишені під час їзди. Піджаки з косими кишенями, вважаються менш формальними.

«Клубний» комір

«Клубний» комір користувався популярністю на початку 20-го століття. Він характеризується пологим вигином на місці кутовий точки. Є припущення, що мода на цей унікальний стиль коміра чоловічих сорочок повертається.

Круглий комір

Круглий комір — короткий жорсткий комір із закругленими кінцями. Цей комір з'явився як відмітна деталь форми студентів итонской школи у Великобританії з середини XIX століття, і спочатку він означав членство в одному з найбільш ексклюзивних чоловічих клубів в світі, звідси і його інша назва — клубний комір. Такий комір добре поєднується з краватками і їх вузькими вузлами.

Ковбойки

Чоловікам не варто боятися ковбойських чобіт, адже спочатку їх носили тільки представники сильної статі. Молодим людям не радиться заправляти штани і джинси в чоботи. Якщо брюки не вузькі, заправляти їх у ковбойські чоботи дозволено тільки дівчатам. А ось міксувати їх зі стилем бохо і з класичним навіть потрібно. Знову ж багатошаровість: масивні шарфи великої в'язки, куртки, піджаки, джемпери, - чим більше, тим стильніше. Ідеально підійде картата сорочка будь-якого кольору. Шкіряна або джинсова куртка в стилі casual доповнить богемний стиль чобіт. Додавайте в образ масивні замшеві сумки з бахромою, не бійтеся аксесуарів на шию і всіляких ниток і ланцюжків, шкіряних браслетів в кілька оборотів.

Лофери

Лофери – модні чоловічі туфлі, яки ідеально підходять для стилю casual. Лофери або (іноді вимовлятися як лоуфери) – це модель взуття без шнурків або застібок. У них довгий язичок, круглий носок і перемичка на підйомі стопи. Їх часто плутають з мокасинами. Головна відмінність лоферів від мокасин – наявність жорсткої підошви і низького широкого каблука.

Стійка зі скошеними кінцями(Wing Collar)

Класичний варіант, який підійде не для кожного випадку, це комір-стійка під назвою метелик, або Wing Collar. У такого коміра відігнуті кінці під кутом 45 градусів. Такий тип призначений, як вже зрозуміло з назви, під метелика або під шийну хустку. Сорочки з таким коміром найчастіше носять під смокінг або фрак. Зрозуміло, сорочку з коміром метеликом варто надягати на урочисті випадки.

Маклерка

Відома також як офісні сорочка або сорочка Вінчестер. Улюблениця біржових маклерів, стала світською на WallStreet. Характерною відмінністю для неї є білі манжети і комір типу кент і контрастуючу з ними основу. Ідеально виглядає з краваткою.

Мокасини

Мокасини — не формальне, але і не спортивне взуття. Вони відмінно поєднуються з будь-яким повсякденним одягом: тенісними сорочками, кольоровими сорочками, брюками чінос, шортами і легкими блейзерами.

Накладна кишеня

Накладна кишеня. Чаще всего появляется в неофициальных спортивных пиджаках из сезонных материалов. Редко встречается в версии с клапаном, идеально подходит в пиджаках свободного покроя, с помощью которых можно создать фантастический, casual образ.

Notch lapel

Інакше відкритий лацкан, найпоширеніший тип лацканів, які зустрічаються у чоловічих піджаках, чудово зарекомендували себе в casual стилі.

Оксфорди

Оксфорди (або балморалы) — взуття із закритою шнурівкою, де дві сторони, стягнуті шнурком, пришиваються під передньою частиною черевика. Оксфорди вважаються самим суворим і офіційним взуттям. Гладкие оксфорди чорного кольору — найбільш сувора модель, руді дербі броги — найбільш неофіційні. Відповідно, перші слід носити з костюмом, а з другими можна сміливо надягати брюки-чінос і джинси і підвертати їх, щоб була видна щиколотка.

Парка

Парка - це куртка, яка прикриває верхню частину стегна. Класична модель куртки виглядає наступним чином: парка спереду застібається на блискавку, заховану під планкою на гудзиках або липучках, і має на талії шнур на кулісці, який при бажанні можна затягнути. Ще одна відмітна деталь цієї куртки - велика кількість кишень: зовнішніх накладних і внутрішніх.

Клапан

Клапан, який закриває кишеню, не тільки виконує декоративну функцію, але і запобігає від мало естетичного розтягування кишень.

Peak lapel

Лацкани гострі (peak lapels) обов'язково зустрічаються на двобортних костюмах, або на однобортних оригінального дизайну.

Пікаділлі комір (Pin collar)

У Німеччині цей комір називають «Пікаділлі». Кінці його скріплюються спеціальною шпилькою, яка входить в комплект при купівлі сорочки. Замість звичайної шпильки можна також використовувати позолочену англійську. Сорочка з таким коміром на шпильці призначена в основному для вечірніх заходів. Як і комір на кнопці, «Пікаділлі» візуально укорочує шию. Утримайтеся від коміра з шпилькою, якщо у вас широка щелепа або подвійне підборіддя.

Поло

Поло — предмет одягу, що має коротку застібку з відкладним коміром і короткими рукавами. Виготовляється з еластичної бавовняної тканини піке (трикотажного полотна).

У деяких країнах з жарким кліматом поло отримала поширення в якості офісного одягу.

Поло має багато спільного з футболкою: трикотажний матеріал виготовлення, короткі рукави, носіння навипуск, і відрізняється від неї наявністю комірця і застібки.

ПАШІ - pocket square(англ.)

Це невелика квадратна хустка, яку вкладають у верхню нагрудну кишеню чоловічого піджака. Хоча його походження сходить до стародавніх часів, а Паші хустка була популярна в 60-х роках XX століття – в канон моди увійшла тільки нещодавно, разом з глобальною популяризацією американського серіалу "Mad Men", дія якого розгортається в ті часи. Відмінно гармонує з діловим костюмом і casual, надаючи зовнішній вигляд експресії, елегантності і екстравагантності.

Prêt-à-porter

Прет-а-порте(читається «прет-а-портэ;prêt-à-porter, фр.; Ready-to-Wear,англ.;пер.«готовий до носіння») – готовий одяг, створюваний відомими модельєрами для масового виробництва. Колекції класу прет-а-порте служать основним джерелом доходів Модних будинків. Всі моделі шиються в стандартних розмірах, оскільки випускаються для продажу в магазинах.

Shawl collar

Комір – шалька (шалевий) - шаль (shawl collar) – стояче-відкладний комір з цільними вилогами закругленої форми, особливістю якого є викроювання верхнього коміра разом з подборта; використовується в піджаках і пальто.

Sneakers

Снікерси (Sneakers) - це, перш за все, взуття з гнучкою гумовою підошвою, яке ма шкіряний або текстильний верх. Снікерси отримали таку назву спочатку 20в. за того, що людина в цім взутті пересувалася тихо, безшумно, немов скрадалася (sneak англ.).

Стійка

Комір для сміливих і впевнених у собі чоловіків. Дуже модний в повсякденних та неформальних образах. Стійки можуть мати різну висоту – низькі, мають близько 2 см, стійкі високі – навіть 4 см. Підходить, зокрема, чоловікам з пропорційною шиєю.

Шліца

Шліца — це деталь одягу, що представляє собою розріз, оброблений особливим чином. На відміну від звичайного розрізу, де права і ліва частини рівнозначні, конструкція шліци така, що одна її половина перекриває іншу.

Tab

Комір "Таб" - даний комір являє собою класичний варіант, у якого кінці дуже щільно прилягають до стійки. Краї такого коміра з'єднані матерчатою пряжкою за допомогою гудзики або кнопки. Під ці коміри дуже підходять красиві варіанти краваток, при цьому ви будете відповідати діловому стилю. В цьому випадку вам краще вибрати досить легкий краватку, а можна і зовсім відмовитися від його використання. Якщо все-таки ви вирішили одягнути краватку, то бажано пов'язати такі вузли як «Простий», «Новий», «Кельвін». Вони як ніякий інший краватка підійдуть вашому вбранню. Вузли типу «Віндзор» з коміром «Таб» взагалі краще не використовувати. В Європі можна зустріти назву коміра «Tab Collar».

Тренч

Чоловічий тренч ідеально підходить чоловікам в будь-якому віці. Це той предмет гардеробу, який по праву можна назвати універсальним. Він відмінно поєднується з одягом практично будь-якого стилю: класичного, сучасного, ділового, мілітарі і casual. Тобто одягти його ви можете як на прогулянку, так і на відповідальне захід.Чоловічий тренч універсальний. Його можна носити як у теплу так і в холодну погоду. Така універсальність досягається за рахунок двубортности. У теплу пору року (пізня весна, рання осінь) верхні чи всі гудзики розстібаються. У холодну ж пору року можна застегнуться на всі гудзики, а зверху пов'язати улюблений шарф. Такі прості прийоми дозволяють виглядати дуже стильно в будь-який час року.

T-shirt

Т-shirt, так називають футболки в англомовних країнах. Звична ж нашому вухо назва виникла завдяки грі у футбол, а точніше завдяки учасникам цієї самої гри – футболістам, які носили т-подібні майки з короткими рукавами. Неможливо уявити собі гардероб сучасної людини без футболок. У кожної людини їх кілька – на всі випадки життя. Це культова частина стилю рокерів, необхідна частина одягу спортсменів і робітників. Сьогодні важко навіть повірити в те, що ще років 70 тому футболок не мали зовсім. Неможливо уявити собі гардероб сучасної людини без футболок. У кожної людини їх кілька – на всі випадки життя. Це культова частина стилю рокерів, необхідна частина одягу спортсменів і робітників. Сьогодні важко навіть повірити в те, що ще років 70 тому футболок не носили зовсім.

Casual стиль не можливо уявити без футболки. В теплу пору року, краще всього носити футболку з коротким рукавом, який закінчується в середині біцепса. Форма футболки має помірно облягати ваш тулуб, а нижня частина закінчується на рівні пояса, трохи нижче талії.

Віші (сорочка)

Найбільш класична сорочка в клітку. Прямі лінії, що перетинаються по горизонталі і по вертикалі під прямим кутом складають ефектний, динамічний, але гармонійний візерунок. Назва клітини Vichy зобов'язана французькому селі, з відмінним виробництвом домашнього текстилю та посуду характерною біло-блакитний клітини. Можна зустріти з назвою клітини Gingham. Це один і той же шаблон, назва якого перегукується з малайзійським курортом, відомого своєю продукцією текстилю.

Winchester

Комір, званий також брокерський, білий, зустріти його можна в кольорових сорочках з білими манжетами, ідеально підходить для бізнес-образів.

Комір італійський

Такий комір виглядає дуже елегантно і підходить як до ділового, так і до вечірнього костюма. Він вимагає великого вузла. З ним добре поєднуються краватки з щільних тканин, а також краватка-метелик. Намагайтеся уникати екстремальних варіантів «акулячого плавника», коли він настільки короткий, що кінці підіймаються вгору або занадто далеко розташовані один від одного, — тоді вам доведеться в'язати ну дуже великий вузол.

pixel